Vanwege de harde wind ging de Benecup wederom niet door. Maar deze harde wind gaf dan wel weer mogelijkheden om te gaan soaren aan de kust.
De wind stond goed voor de nieuwe soarstek, de Maasvlakte 2, welke sinds eind mei 2012 open is.
De weg er naartoe en de faciliteiten zoals het parkeerterein en de trap over het duin heen zijn netjes gemaakt.
Het ZW gedeelte van het duin ligt op 250 graden. Toen ik eenmaal over het duin heen liep kreeg ik een stevige wind in mijn gezicht. Gemiddeld ongeveer 43 kmh, met uitschieters tot net over de 50 kmh. Vanwege dit toch best lage duin, is deze soarstek denk ik alleen geschikt vanaf 10 m/s.
Eerst heb ik Jaap, Bob en Gijs weggestart en daarna heb ik lekker gevlogen. Ik ben zo Noordelijk mogelijk gevlogen, tot het moment dat het duin naar NW draait. Op de weg terug was de wind iets cross en het bleek moeilijk te zijn boven te blijven. Ik ben wel tot twee maal toe uitgezakt, maar het is niet zo moeilijk herstarten hier. Gewoon even naar achteren lopen en dan kun je zo weer de lucht in.
Ik hoop dat de containers en de windschermen die op het strand staan in de loop van de tijd weer verwijderd worden, want zeker als je uitgezakt bent, ga je niet starten vlak achter deze windschermen.
Na het vliegen zijn we nog wat gaan drinken in de Stormvogel aan het Oostvoornsemeer. Oude tijden herleefden daar even, want ik heb daar aardig wat bezoekjes in mijn lestijd bij Henk Timmermans gebracht met oa Leo Blommers en Jaap Bambacht.

Tracklog op de DHV website.

Soaren aan de Maasvlakte 2 (fotograaf: Bob Knop)