Gisteren was de eerste dag van het NK slepen. Er werd een taak uitgezet van 78km naar Ruurlo en terug.
Bij mijn eerste start kon ik de thermiek niet op tijd vinden, maar bij mijn tweede start ging ik goed omhoog en was ik onderweg. Alleen stuk ongeduld dat ik ben, neem nou eens de tijd om hoogte te houden en het niet allemaal op te branden. En ja hoor, na 19km stond ik aan de grond en eindigde ik deze dag in de achterhoede.
Bij de landing heb ik de eerste uprights ooit verspeeld bij de landing. Eentje door midden en de andere een deuk door een wiel wat er tegen aan duwde. Bij de landing vloog ik niet helemaal recht op de wind, mede veroorzaakt denk ik door een thermiekbelletje wat los kwam op moment van landen. Vlak voor het uitduwmoment schoot ik een paar meter omhoog en was het niet meer te redden. Wel balen dus daarvan en vandaag meteen nieuwe uprights gehaald bij Bob in Wageningen.
Het was toch een leuke dag met een leuke vlucht, maar met een bijsmaak.
Vandaag werd de dag gecancled vanwege de harde wind en zijn we ook nog naar het H80 festival van Emiel geweest.
Morgen is er erg weinig wind, maar ligt waarschijnlijk alleen het ZW-en van Nederland in de zon. Kortom, hopelijk zit deze voorspelling er naast.
Zometeen goed slapen en mijn ongeduldigheid in de wedstrijdvluchten eruit slaapwandelen ofzo, want op een gegeven moment moet het toch lukken om niet telkens in de dezelfde valkuil te fladderen.

20120519-231455.jpg