Vanwege harde wind op vrijdag en crosswind op zaterdag, werd de Knoalcup alleen op zondag gehouden.
Het bleek een lastige dag te zijn om de route van 52km te vliegen. Uiteindelijk wisten maar 7 van 18 piloten weg te steken. Ik werd 5de met 17km. Harry Renders was eerste en wist de route in 2:40 te volbrengen.
Vlak na een prettige sleep naar boven, vond ik de huisbel die me naar 1150 meter bracht. Onder mij zag ik ineens een delta, die bleek van Hadewych te zijn, beiden draaiden we hem onze delta naar boven. Ik stak meteen verder door iets te zuiden van Stadskanaal, omdat daar een mooie donkere wolk zat met een vlakkere onderkant. Hadewych zag ik niet meer. Deze donkere wolk bleek te werken, want ik ging naar 1250 meter. Op de route naar KP1, zag ik nog een klein vlakje met zon. Eenmaal daar bleek er niets te werken en vervolgde ik mijn weg. Het bleek één lange glijvlucht te zijn, want nergens was zon of thermiek. Uiteindelijk had ik weer een nette landing in een akkerland waar net plantjes naar boven kwamen.
Een lokale bewoner kwam meteen met zijn auto aanrijden om te vragen of alles goed was. Hij dacht dat ik motorpech had. Maar hij was gerust gesteld toen ik hem vertelde dat ik alleen op lucht vlieg.
Na een Whatappie richting Anne-Marie met de GPS gegevens was zij ook al weer snel bij mij, dat is relaxed.
De prijsuitreiking aan het begin van de avond was leuk, voor iedereen was er een presentje.

20120513-154511.jpg
Afbouwen naast het akkerland

Tracklog op de DHV website

Deze dag heb ik ook voor het eerst gevlogen op allemaal Herballife producten. ‘s Ochtends een shake, ‘s middags een sportshake een uur voor het vliegen en prolong in de waterzak. Ik moet zeggen dat ik me aan het einde van de dag beter voelde dan andere vliegdagen, maar ik kan nog niet met 100% zekerheid zeggen of dat het ook was. Komende NK sleep en NK berg hier meer over, want ik ga er wel vanuit dat als deze producten werken. Alleen wat is het effect nu precies?