Gisteren was het al een erg leuke dag in Vancouver, maar vandaag met de zon erbij was het helemaal top !
De conclusie na anderhalve dag is meteen al, Vancouver is een heel erg leuke stad. We zaten al gekscherend opmerkingen te maken om in het winterseizoen hier te gaan wonen 😉
Anyway, gisteren zijn we dus niet gaan skieën, maar zijn we naar Vancouver gereden. Halverwege reden we langs de plaats Brackendale, waar de Bald Eagle overwinteren. Wij op goed geluk het dorp in, een paar borden volgen en daar stonden we dan op een paar honderd meter van een vijftal van deze enorme roofvogels. Dat was dus erg gaaf om te zien.
Bij aankomst in ons hotel in Vancouver kregen we een free upgrade naar een appartement, dus nu kunnen we tikkertje spelen. Daarna meteen de stad in. Meteen met een bootje naar Granville Island. Daar heb je allemaal alternatieve winkeltjes en een geweldig lekkere foodmarket. Daar hebben we even lekker gelunched natuurlijk. Daarna weer met het bootje verder richting downtown. Met de metro, die trouwens geen bestuurder heeft en ik helemaal voorin kon zitten, naar het Noorden van het eiland. Deze metro heet trouwens de skytrain, maar wij hebben geen stukje buiten gereden 😉
Met de watertaxi was een leuk boottochtje naar de overkant, met uitzicht over de skyline, vertrekkende watervliegtuigen en uitzicht op de containerterminals. ‘s Avonds hebben we in een heerlijk restaurant, O’Douls, gegeten…jummie !!

Vanochtend hebben we fietsen gehuurd en zijn we eerst Stanley Park rond gereden. Halverwege zag Anne-Marie Bald Eagles in de boom zitten. Wij wilden dichterbij komen, dus hebben we de fietsen op slot gezet. Eenmaal wat hoger gelopen, staat er een geweldig leuk uitziend Teahouse. Na een paar mooie foto’s gemaakt te hebben zijn we in het Teahouse wederom heerlijk gaan lunchen, waarna we onze tocht vervolgt hebben. Langs de Noord-kant van het eiland zijn we richting de look-out gereden. Eenmaal boven op deze toren met 360 graden uitzicht hebben we staan genieten van het prachtige uitzicht en heb ik heel veel foto’s gemaakt om een 360 graden foto te maken.
De stoomklok was het volgende wat op het programma stond. Op het hele uur stoomt deze toren een deuntje wat samen met het bekijken van het binnenwerk een leuke activiteit was. Via je de zuidkant van het eiland zijn we terug gereden naar de fietsenverhuur om deze weer in te leveren.
Na nog een late-lunch met vete lokale hap zijn we ons nu aan het opmaken om naar de ijshockey wedstrijd van de Canucks te gaan. We zijn allebei erg benieuwd, want Ijshockey is super populair hier en het is denken wij prachtig om mee te maken hoe zo’n wedstrijd er hier aan toe gaat.

Vancouver is een leuke stad omdat het breed opgezet is, met veel groen, veel parken, veel outdoor activiteit mogelijk heden en ondanks dat het toch echt een grote stad is, voelt het als een groot dorp. Samen met het heerlijk zonnetje van vandaag maakt het al een erg leuke dag en dan moet het ijshockey nog komen.

Eén van de mini bootjes naar Granville Island Een flinke Octopus op de Lonsdale Market Totempalen in Stanley Park Lions Gate Bridge uitzicht vanuit Stanley Park Teahouse in Stanley Park - een Top plek ! Amerikaanse Zee arend - Bald Eagle Rondje fietsen om Stanley Park Watervliegtuigen vliegen hier af en aan Sander en een gaaf Walvis kunstwerk Anne-Marie kijkt rond over Vancouver Harbour Uitzicht over de stad Vancouver Lekker in de zon nog wat eten