Na een prachtige rit van Jasper naar Banff zijn we inmiddels alweer een aantal dagen verder.
Bij aankomst in Banff zijn we eerst naar de Hot Springs gegaan, lekker in heet water met mooie bergen op de achtergrond.
We zijn nu twee maal in Sunshine en één maal in Lake Louise wezen skieën. Allebei werkelijk prachtige gebieden. Sunshine heeft de allerbeste sneeuw, maar Lake Louise heeft de meest uitdagende pistes. Het is ook allemaal anders dan we gewend zijn. Dit zijn dingen die opvallen: Bij aankomst met de auto wordt je netjes en adequaat geparkeerd, bij de lift wordt je netjes ‘good day, how are you?’ gevraagd, er wordt niet voorgedrongen bij de liften, je hebt altijd wel een praatje met iemand overal en ergens, mensen zijn dus vriendelijk, bij uit eten gegaan is het voor de bediening de bedoeling zo snel mogelijk je eten voor te zetten om vervolgens zo snel mogelijk de rekening te presenteren, je kunt niet uit eten zonder dat er een TV op een sport kanaal staat, pistes hebben mooie namen zoals: Sunset Boulevard, Paradise Bowl, Home Run, Wolverine, Ecstasy, The Divide, Goats heads, Hells Kitchen, etc.
In Lake Louise zijn we zowel ‘s ochtends als ‘s middags met de skifriends mee geweest. Dit is een gratis service waarbij locals een groepje bezoekers meenemen en hen kennis laten maken met de leukste en mooiste pistes. ‘s Ochtends gingen we met de zwarte piste groep mee en dat was keihard werken om dat bij te houden, off piste, veel bugels, kortom, mijn benen ontplofte zowat aan het einde. ‘s Middags zijn we met Kathleen de berg op geweest met de Double-Blue groep. In het begin stond haar klep niet dicht, maar later gingen we toch flink skieën, en aan het einde zelfs nog een double-diamond gedaan.
De sneeuw hier in Canada is inderdaad anders dan in Europa en het is naar mijn mening ook beter. Maar hoeveel beter dan, tsja, het blijft een moment opname. Ik vergelijk het momenteel met dat in Frankrijk er pistes zijn die hogerop op sommige momenten net na sneeuwval heerlijk zijn. Hier in Canada zijn de pistes zo’n beetje allemaal van die kwaliteit. Soms kom je wel eens mindere stukken tegen dat ze hier ‘ice’ noemen, maar wij zeggen dan, dat is geen ijs!
Aan het einde van afgelopen middag zijn we in het hotel de hottub in geweest. Lekker bij -7 in het heette water. Lekker koud Alexander Keith biertje erbij, helemaal top!
Uit Nederland kwam er nog wat werk op me af wat gedaan moest worden. Het leek een simpele klus, maar ik ben er toch nog een paar uur mee bezig geweest. Aan de ene kant vervelend, aan de andere kant is de klant weer geholpen en dit soort dingen heb je nu eenmaal als je eigen baas bent.
We zijn ook driftig aan het filmen geweest met de GoPro videocamera op onze helm gebonden. Het levert hele leuke beelden op en ik zit nu al te bedenken hoe ik dat in een kort filmpje allemaal aan elkaar kan editen.
Vanavond was ook de Super Bowl op TV. Dat leeft hier behoorlijk, want over de dag heen hoor je het hier en daar. Voordat we vanavond uit eten gingen hebben we het eerst zitten kijken. Dat duurde wat langer dan gedacht en dus gingen we pas om 8 uur eten… bij de Japanner… jummie !!

Slechte weg omstandigheden, zwak uitgedrukt noem ik dat Avalanche Control ploeg onderweg richting Banff Anne-Marie in de Hot Spring in Banff Mijn Sunshine @ Sunshine Sunshine Village Sander skieën bij Sunshine Lake Louise ski station base zoek ski ! Anne-Marie in actie Sander in actie Sander & Anne-Marie @ the Sunshine Coast