Afgelopen zaterdag waren van alle afdelingen van de KNVvL kernploegleden aanwezig. Dit zijn modelvliegen, parapenten, zwevers, balonvaren en natuurlijk de deltavliegers. Deze dag werd georganiseerd in één van de gebouwen op het universiteitsterrein van de Radboud universiteit in Nijmegen. Ondanks de duidelijke routebeschrijving kon ik het niet snel vinden en was ik 5 minuten te laat. Gelukkig had ik nog niet veel gemist, want het was best interessant. Eerst vertelde de topsportcoördinator Frouwke Kuijpers over hoe het afgelopen jaar is gegaan, wat de plannen waren en wat er in de toekomst allemaal verwacht mag worden. Samenvattend denk ik dat er voor breedte van de sport veranderingen gaan komen, waardoor de toekomst van de KNVvL zekerder wordt gesteld. De sporters zullen ook op diverse manieren ondersteund worden. Of dit laatste een verbetering is kan ik niet beoordelen, maar ik hoop het natuurlijk wel.
Na de pauze kwam Gerard Rientjens een presentatie houden over ‘presenteren onder extreme omstandigheden’. Gerard heeft heel erg veel ervaring met de vochthuishouding van sporters. Hij ging in op een hoop punten die te maken hebben met drinken, hoe/wat/wanneer, etc. Met het herballife verhaal van afgelopen vrijdag nog vers in het achterhoofd, maakte dit voor mij het plaatje rond. Het verhaal van Gerard was qwa het verhaal ‘wat’ te drinken vrij mager ten opzichte van het hele herballife verhaal. Van de bekende sportdranken weet ik in ieder geval wel welke ik niet moet drinken, want de meeste zijn echt kalorie-monsters.
Na de lunch hadden we een afzonderlijke sessie met alleen de deltavliegers, waarbij we het veiligheidsaspect hebben besproken en Martin heeft zijn tracklog van de eerste taak van het afgelopen WK in Italië uitgebreid verteld.
Ik vond het een zeer interessante dag. In februari is de laatste van de drie winter-programma-bijeenkomsten. Jammer dat ik er dan niet bij kan zijn !