Het was weer eventjes geleden, maar ik heb vandaag gesoard. Ik had de dag er weinig vertrouwen in dat het weer goed zou komen, maar op een gegeven moment moet je er toch gewoon voor gaan. En zo reed ik voorbij IJmuiden, richting WAZ.
Het was de eerste keer op deze plek en het was even zoeken waar ik nu naartoe moest. Uiteindelijk heb ik bij het laatste bouwsel voor het strand mijn Mambo afgeladen en heb ik mijn auto op een parkeerterein neergezet. Ik kam Jaap tegen terwijl ik met mijn spullen versjouwen wilde gaan beginnen. Dat kwam mooi uit. Gezamenlijk liepen we richting de andere vliegers en kwamen erachter hoe we hier te werk gaan.
Opbouwen op het strand, om vervolgens met een paar passen naar het duin voldoende te hebben om de lucht in te komen.
Bij het opbouwen van mijn Mambo kwam ik erachter dat deze een beschadiging heeft aan de kiel. Onze metaalexpert Jan zei dat ik er nog wel mee kon vliegen. Als Jan dat zegt dan geloof ik dat, dus ik ging met mijn eigen toestel. Wel had ik het ophangpunt nog één gaatje naar voren gezet om wat minder bardruk te hebben. Voorheen durfde ik dit niet aan, maar inmiddels wel. Jaap had nog aangeboden om met zijn toestel te gaan als hij gevlogen had, maar dat was niet nodig.
Eenmaal in de lucht ging het weer erg lekker. Het was lang geleden dat ik gesoard had, maar het voelde meteen goed aan. Eest even lekker een beetje heen en weer crossen, wat naar boven en naar beneden en dan op weg richting het Noorden. Het viel me hier op dat er aardig wat enorme gaten in het duin zitten.
Toen ik weer terug was en voor de tweede keer naar het Noorden vloog kwam ik Jaap tegen. Hup achter Jaap aan die een nieuwe (2dehands) Wills Wing heeft. Ik bleef op een voorduin soaren, maar dat was dus niet handig. Inmiddels zat ik al te laag om nog naar het hoge duin erachter te vliegen en hopla, sta ik ineens aan de grond.
Ik probeerde nog naar achteren te lopen en weer te starten, maar dat lukte met niet alleen. Ineens komt 10 minuten later Jaap aanlopen, die kwam mij ter plekke wegstarten, wat aardig !
Weer in de lucht heb ik een uur lang heerlijk gevlogen en ben daarna geland zodat Jaap nog een keer zou gaan, maar die wilde niet meer.
Dus ik voor de derde keer de lucht in. Als snel begon de zon onder te gaan en zo stonden we met z’n allen af te bouwen om vervolgens nog even een lekker drankje te doen ergens. Het was weer een heerlijke dag. Bedankt Jaap, Niko, Frank, Jan en Bob!