Gisteren was een prachtige vliegdag. We waren al vroeg op De Chabre Noord, lage start. Er was Noorden wind en in de loop van de dag zou de wind kunnen draaien naar het Westen. Een aantal piloten vertrokken vroeg om zo de mogelijk onstartbare situatie voor te zijn, maar deze hebben heel laag gezeten en sommige moesten zelfs landen. De rest bleef een lange tijd boven wachten totdat de condities er beter gingen uitzien. Uiteindelijk kon iedereen starten, want de wind bleef Noord.
Zelf startte ik en zakte meteen 300 meter onder de start en ik moest me vervolgens terug vechten naar boven. Dit was gelukkig niet al te moeilijk en ik zat al snel op wolkenbasis. Vervolgens steken richting het eerste keerpunt met de Beaumont op de route. Hier zakte ik net zoals dagen eerder ook gigantisch en ik heb vervolgens drie kwartier zitten pielen in het dal en later vlakbij de Beaumont om weer hoog te komen. Vanaf wolkenbasis bij de Beaumont ging het richting keerpunt 1, de Aguille. Alleen hier was hele turbulente thermiek. Het ene moment ging het +6 omhoog en dan weer -7 naar beneden. Zelfs één keer zo erg dat ik in mijn harnas viel. Na 10 minuten pielen vond ik het wel goed en achtte ik de kans groter iets te vinden bij de Eaul. In één lange steek met 95km/u stak ik hier naartoe. Op 200 meter hoogte kwam ik bij de berg aan en wist ik een paar piepjes te vinden om hoger te komen. Maar het was nog niet hoog genoeg om uit de landingszorgen te komen. Ik had mijn landingsveld al uitgekozen en mijn harnas had ik open gemaakt, toen het uiteindelijk toch serieus omhoog ging. Op tophoogte van de Eaul zaten nog 4 andere delta’s die in de spaarzame thermiek alle kanten op aan het draaien waren. Hier wil ik niet langer bij hangen vond ik en ik ben gaan steken richting het 2de keerpunt bij Gap. Ik vond alleen niets meer op mijn pad en moest in het dal landen. De eigenaar van het land had volgens mij wel vaker delta’s in zijn land gehad, want hij had een paar van die witte plastic zakken op gehangen. Hierdoor was de windrichting ook makkelijk bepaald en kon ik makkelijk landen. Alleen op het laatste moment was er nog schikdraad waar ik overheen moest. Niet handig, hierdoor moest ik mijn flare iets uitstellen, waardoor ik bij de landing mijn knie stootte. Waarschijnlijk heb ik dit tegen de bottombar gedaan, ik heb er in ieder geval een gevoelig knie aan over gehouden.
Wel heb ik 41km gevlogen en werd ik met deze afstand 11de van de dag en ging ik weer een plekje omhoog naar de 18de plek. De volgende 6 personen staan binnen 150 punten, dus als ik morgen goed vlieg dan kan ik nog een stuk stijgen.

Wanneer gaat het nu omhoog? Tanno, Gijs en ik Start aan de Chabre laag, Noordstart