Al in april had ik zo’n vermoeden na een buikecho, maar in mei werd het definitief toen ik bij de uroloog in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam kwam. Ik moest geopereerd worden aan mijn nierbekken/urineleider. Ik schijn een aangeboren afwijking te hebben aan de aansluiting van mijn urineleider met het nierbekken. Hierdoor moet één van mijn nieren harder werken dan de andere wat niet echt bevoordelijk is voor de toekomst. Ik had nog lichte twijfel om de operatie over het vliegseizoen heen te tillen, maar ik besloot toch om de datum die werd genoemd, 22 juni, meteen te pakken. Ik mis hierdoor het Zwitsers Open in Fiesch, waar ik heel graag wilde vliegen. Of ik het NK ga halen is nog niet helemaal zeker maar het herstel gaat inmiddels voorspoedig en ik verwacht toch op tijd weer pijnloos en gezond te zijn. Het aantal pijnstillers is inmiddels al gehalveerd en de 4 kleine wondjes die ik over hou van de operatie met de Da-Vinci-Robot zijn ook al dicht.
Uiteindelijk bleek ik niet een aangeboren urineleider afwijking te hebben, maar zaten er een drietal bloedvaten die de boel afklemde als het nierbekken vol zat.
Sander in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam