Zo midden in de winter wordt er niet echt veel gevlogen. Zo af en toe eens soaren bij Langevelderslag. Was ik maar in Australië momenteel bij de Forbes Open, daar worden momenteel taken gevlogen tot 318km !! jaloers !!

Wat er wel gebeurd is plannen maken voor dit jaar en je spullen onderhouden.
Momenteel ben ik bezig met de draadloze headset. Deze heb ik vorig jaar geprobeerd en werkt opzich, alleen moet ik deze wat robuster maken. Voor de zekerheid schaf ik wel een draad-headset aan, want mocht de draadloze versie het niet doen, dan heb ik nu een goede backup.
Verder ben ik bezig mijn huidige deltavlieger te verkopen, zodat ik weer geld heb voor een andere. Deze heb ik al in optie staan bij Martin v. Helden. Ik kan voor een mooie prijs zijn oude Z8 overnemen. Hier kan ik dan in ieder geval weer een paar jaar vooruit en tevens is deze Z8 een 14.8 versie, zodat ik voor mijn gewicht ook de juiste maat heb.
Ik wil ook dit jaar meer foto’s en vooral filmpjes maken. Hiervoor wil ik een kleine cameraatje aanschaffen zodat ik dit jaar vele MB’s op Youtube kan zetten.

De planning voor het vliegen is als volgt:
1. Open International de Ala Delta Sierra de Cadiz – Spanje, 16-23 april
2. NK Slepen, Deelen, 2-5 juni
3. Knoalcup, Stadskanaal, 10-13 juni
4. Dutch Open, Tolmin – Slovenië, 7-13 augustus
5. Sloveens Open, Tolmin – Slovenië, 14-20 augustus
6. Pre-EK, Kayseri – Turkije, 4-11 september

7. Wellicht tussendoor nog een Zwitsers Open in Fiesch (7-10 juli).

‘s Avonds op de bank zo af en toe de boeken van Dennis Pagen erbij pakken en de theorie nogmaals lezen, want elk jaar haal je er met nieuwe ervaringen ook weer nieuwe weetjes uit. Ik heb in ieder geval veel zin in komend voorjaar/zomer en hoop dat ik in februari kan belissen om in Turkije te gaan vliegen. Niet alleen zou dit een hele mooie ervaring zijn, ook gaat de basis daar tot 5.000 meter, dus zuurstof mee!