Na de start ging het moeilijk omhoog. Na de start op 1200 meter was het jojo-en naar 1500 meter. Toch proberen te steken richting de startgate, maar ik zakte flink. Dan maar weer terug.
Pas na een uur pielen had ik eindelijk wat hoogte om richting de windmolens te vliegen.
Gelukkig ben ik om die berg heen gevlogen, want eroverheen was bij velen de reden waarom ze op de grond stonden.
Ik zat na het ronden van de berg op ongeveer 300 meter en moest hard vechten om weer naar boven te termieken. Eenmaal weer op hoogte door naar het keerpunt. Maar waar was dat keerpunt. Mijn GPS had een probleem en ik wist niet waar het keerpunt was. Gelukkig zate er anderen in de lucht die vlak voor mij ineens omdraaiden in de lucht… ahh… dat kan alleen maar het keerpunt zijn.
Het volgende keerpunt lag bij Scheggia, dat kan ik in ieder geval zo vinden en de vlucht ernaartoe ging vrij gemakkelijk. Ik was alleen al vrij moe toen ik ter hoogte van de Cucco vloog en besloot te proberen om vanaf de Cucco met veel hoogte in 1 keer naar Scheggia te vliegen en dan naar het landingsterrein. Naar Scheggia ging prima, maar ik kwam daar op 300 meter aan en moest nog 7 km naar het zuiden, naar het landingsterrein. Onder me stonden vele delta’s aan de grond of waren bezig een terreintje uit te kiezen. Maar ik bleef al langzaam vliegend in de paar piepjes en de sink hard vliegend aardig op hoogte. Costacciaro, wat op een heuveltje ligt, daar kon ik zelf overheen op 150 meter. Na nog een paar piepjes had ik toch ineens landingsterrein gehaald. Toch maar proberen om weer naar boven te klimmen om het laatste keerpunt te pakken, maar dat lukte niet meer.
De landing heerlijk uitgevoerd met veel snelheid en daar stond ik dan, op het officiële goal landingsterrein, terwijl ik goal niet gehaald had. Dat was wel grappig, want sommige kwamen me feliciteren met het halen, maar dat was natuurlijk niet gelukt.
Uiteindelijk had ik 56 km gevlogen in 3:30 uur, een persoonlijk afstandsrecord.
Met deze uitslag ben ik 43ste geworden van de ongeveer 80 deelnemers.
Na het vliegen was ik echt moe en had ik behoefte aan een lekker bordje pasta. Samen met Gijs uit eten geweest en *aardappelgerecht met knoflook en champignons (naam komt later)* op.
Braziliaan op 1 in 1:30 uur
Mart eerste Hollander
Koos tweede

Online vluchtgegevens bij xc.dhv.de
Sander klaar voor de start op de Cucco Sander tijdens de start