Mijn eigen 4 luik is eindelijk compleet. Soaren, bergvliegen en slepen had ik al gedaan met mijn nieuwe toestel. Het lieren, wat ik persoonlijk de meest moeilijke tak vind, heb ik voor het laatst gehouden. Bij lieren volgen de handelingen die gedaan moeten worden zo snel op elkaar dat een fout snel wordt afgestraft.
Het ging niet vlekkeloos afgelopen zondag, maar goed genoeg om over een paar weken met de nodige verbeteringen, het wel perfect te kunnen.
Het overschakelen naar het tweede lijntje ging lastig, maar lukte uiteindelijk wel, meteen de eerste keer. Hier was ik blij om omdat dit als je lang niet hebt geliert toch het meest moeilijk is.
Lang boven blijven was er niet bij, het waren 2 uitgestelde glijvluchten, maar daar was het vandaag niet om te doen. Frank Rammeloo bleef anderhalf uur boven bijvoorbeeld. Wel heb ik meteen weer een paar goede tips gekregen van Koos en Martin. De belangrijkste zijn:
– Bij de start mijn toestel iets anders op, of juist voor de schouders dragen.
– Het ophangpunt van mijn harnas minstens 1 gaatje naar voren
– Mijn buitenste sprogs 360 graden uitdraaien, zodat deze meer naar boven staat. Zodoende heb ik aan mijn tips een lichte oneffenheid opgevangen
– Mijn toestel anders op- en afbouwen. Zodoende blijven de tips van de grond.

Na het vliegen hebben we nog even een biertje gedaan bij de Gulle Brabander als afsluiter van deze lekkere zonnige dag.