Vandaag werd een grote taak uitgezet van 103 km. Eerst naar Noorden richting Aspres, dan richting Pic de Buur (ik zeg gewoon Pieterburen), dan richting de Hungry en dan terug naar de camping.
Voor mezelf had ik het plan om altijd wolkenbasis te pakken en pas te steken richting het keerpunt als ik iets zou zien liggen wat op thermiek leek.
Al na 20 minuten vliegen op 2500 meter hoogte maakte ik de fout om weg te gaan richting de Beaumont (halverwege start en keerpunt 1), om op ridge hoogte aan te komen en vervolgens niets meer te kunnen vinden. Aan de dalkant ben ik met 70 km/h langs de berg gevlogen om vervolgens bij Serres mijn vleugel neer te zetten.
Ik was deze dag het minst ver gevlogen van de mensen die buiten de minimum distance van 10 km zijn gevlogen. Bij mij was het 17 km. Ik baalde hier enorm van. Zelfs zo erg dat ik bijna mijn dag erdoor liet verpesten.
Gelukkig zag ik al snel genoeg in dat ik al bevoorrecht ben dat ik deltavlieg, dat het mooi weer is hier (36 graden) en dat ik een mooie start- en landing heb gemaakt. Alleen het tussenstuk is wat minder. Maar dat mag niet mijn dag verpesten en dat gebeurde ook niet.
‘s avonds een kant- en klaar maaltijd au-bain-marie opgewarmt met een salade een aardbeien toetje šŸ˜‰

Extra info:
DHV Cross Country