Gisteren was een dag waar ik het vooral belangrijk vond niet weer op dat Zuid landingsterrein te komen. Ondanks mijn goede landing daar ken ik de horror verhalen en heb ik geen zin hier nog een keer te komen. Het geluid van mijn vario had ik deze dag wel aan. Omdat de toppers lang wachten met starten starte ik ook laat, omdat ik niet in die drukte wil zitten. Mijn start was weer eens ouderwets goed. Neus naar beneden en keihard rennen…. zo hard dat ik toen ik net in de lucht in de druk op mijn bovenbenen nog voelde. Eenmaal in de lucht ging het na even pielen toch vrij gemakkelijk omhoog, mede omdat er een prachtige wolk boven de start van de Chabre hing. Op wolkenbasis ging ik verder naar het Westen waar deze dag wederom het eerste keerpunt lag. Halverwege nog een keer een bel gepakt en weer op bijna wolkenbasis. Daarna door naar het keerpunt op ongeveer 17 km van de start. Maar achteraf was dit een foute beslissing, want na nog wat schrapen bij het eerste keerpunt stond ik weer in een net gemaaid korenveld. Ik baal er enorm van dat ik mezelf niet aan mijn plan hou en dat is op wolkenbasis weg gaan en niet in blauwe gaten duiken. Het bleek deze dag voor de toppers ook moeilijk. Slechts een handje vol op goal.

Extra info:
DHV Cross Country