Afgelopen zondag stond woensdag al in mijn agenda als potentiele soardag. Uiteindelijk bleek deze dag een perfecte langevelderslag dag te zijn. Heerlijk zonnetje, redelijk aangename temperatuur en een wind van max. 12 m/s boven op het duin.
De eerste vlucht meteen even het begin op video en daarna meteen door naar Zandvoort. Onderweg vanwege het mooie weer te veel naakt recreanten (theezakjes, hangworsten, blubber) gezien vanwege hun leeftijd. Eenmaal bij Zandvoort even langs de strandtenten waar de bezoekers vriendelijk naar boven zwaaiden. Hierna terug richting de startplaats, maar nu met een beetje wind in de rug.
Een prachtig moment was toen ik richting een groep meeuwen vloog die daarna rond om mij heen vlogen. Op nog geen 10 meter van mij vandaan zag ik ze hangen, gele pootje opgetrokken, vleugels een beetje uitgestrekt gebogen en de jonge meeuwen zag je denken Hé dat is nieuw voor mij. Het blijft toch bijzonder daar te vliegen en op een gegeven moment ongeveer 300 meeuwen rond je heen te hebben. Terug bij de startplaats zag ik dat er nog meer piloten waren aangekomen. Meteen door richting Noordwijk, eerst langs de Golfbaan, dan langs een groep kinderen die aan het vliegeren waren en daarna bij een inham in de duin besloot ik om toch niet verder te gaan omdat dit toch wel het risico heeft uit te zakken en dat je daarna 4 kilometer terug moet lopen.
Eenmaal terug bij de startplaats geland boven op het duin (toplanden) bij de tweede poging.

Na een drie kwartier durende pauze hebben we Jaap meegenomen richting Zandvoort omdat hij nog nooit verder was geweest dan de tweede strandopgang. Jaap hing vlak achter me en Nico hing daar een paar honderd meter achter. Jaap zat af en toe in mijn rotor en maakte dan even een slag om weer een rustige wind te komen. Eenmaal bij de strandtenten daar overheen en door richting de boulevard. Bij het eerste 6-laags appartement gedraaid en terug naar de startplek. Wederom een mooie toplanding en daarna genieten van wat een prachtige dag is geweest. Ondertussen waren er oude bekend die langs kwamen, Robert en Marca, Carolien, Mike.

Extra info:
DHV Cross Country