Eindelijk kon ik weer eens een keer gaan lieren bij de Buizerd. ‘s Morgens naar de Buizerd lierlijn gebeld, maar deze werkte niet. Uiteindelijk wist de lierman van de dag, Robert Ekas, te vertellen dat het door ging… mooi !
Pas om 12 uur was ik in Biest-Houtakker. Na het opbouwen, moesten we nog een keer naar de andere kant van het veld lopen omdat de wind gedraaid was. Maar toen was het zover, mijn eerste liervlucht van het jaar en meteen zelf omschakelen naar het tweede lijntje. De eerste vlucht ging erg slecht, ik brak zelfs uit en de lijn moest gekapt worden. Dit uitbreken kwam weer omdat de snelheid van het optrekken te hoog voor mij was, waardoor ik met één hand sturend het niet voor elkaar kreeg om het tweede lijntje vast te maken aan de lierkabel.
Mijn tweede en derde vlucht gingen wel goed, waarbij ik tijdens mijn derde vlucht zelfs enige termiek had, waardoor ik langer boven kon blijven. Omdat ik sinds kort een GPS heb, zijn mijn vluchten opgenomen kun je ze inlezen in
Google Earth:

Vlucht 3 – 23 april 2006 – 0:23 – Tecma Mambo – 632m max Hoogte

Vlucht gegevens  Vlucht gegevens  Vlucht gegevens  Vlucht gegevens