Afgelopen weekend ben ik terug gekomen uit de Vogezen. Hemelvaartsnacht kwamen André en ik om 2 uur ‘s nachts aan bij in eerste instantie het verkeerde hotel (blijkt toch moeilijk om telefoonnummers en hotelnamen niet door elkaar te halen). Uiteindelijk om 2:15 nog een biertje gekregen van de hotel eigenaar, na onze 7 uur durende rit naar een, op dat moment in diepe slaap zijnde plaatsje Kruth.
Hemelvaartsdag zou een super dag worden. Veel zon, hoge temperaturen, dus thermiek. Uiteindelijk kwam ik niet verder dan een opgerekt glijvluchtje van 15 minuten. Dit kwam door een aantal factoren. Ik starte niet goed weg (met te weinig wind gestart), aan mijn nieuwe harnas moest ik erg wennen en ik ondervond erg veel sink omdat ik in de rotor van een bergkam aan het vliegen was. Voor meer dan 100 toeristen, piloten en andere toeschouwers heb ik gelukkig wel een goede landing kunnen maken. Hemelvaartsdag was werkelijk super druk, zowel op de start- als op de landingsplaats. Erg fijn is dit niet omdat het toch een dosis stress geeft. De volgende dag hoorde we dat er ook nog pantys tegen elkaar waren geklapt en noodchutes hadden moeten trekken. Ik denk dat op het hoogtepunt van de dag er ongeveer 50 parapentes in de lucht hingen en 15 delta’s. André bracht het er deze dag minder gelukkig vanaf. Hij schatte zijn hoogte voor de final verkeerd in en klapte hard op de grond. Hij hield hier een gebroken schouderblad aan over en zijn schouder was uit de kom geweest.
Maya en Marco maakte op deze dag hun eerste zelfstandige vlucht na het behalen van hun 2 brevet. Voor hen was dit dus extra spannend.
Vrijdag werden er veel buien voorspelt. Uiteindelijk zijn we toch naar boven gereden en heb ik tussen de ergste bewolking nog een vlucht kunnen maken van een half uur. Aan het einde van de dag begon hevig te regenen. Een parapenter kon zowat niet naar beneden komen omdat de wolken hem opzogen.
Jaap en Frank hebben allebei een lekker vluchtje kunnen maken. Jaap onder zijn nieuwe Tecma Medium, waardoor hij momenteel veel zekerder vliegt en hopelijk dus ook meer vliegplezier zal hebben.
Zaterdag en zondag niet gevlogen omdat er een krachtige NoordOostelijke stroming was, waardoor vliegen onmogelijk werd.