Vanochtend vroeg eerst Safety Briefing die lekker duidelijk en praktisch was en waar gelukkig geen eindeloze discussies onstonden over punten die toch nog gaan gebeuren.
Hierna toch naar de start toe met z’n allen, ondanks dat er flink wat wind op de berg stond en het ook nog bewolkt was. De opbouwplek is enorm groot, maar het gesnoeide stuk was niet helemaal kort gesnoeid, waardoor ik zelf enkele bramentakken maar met mijn mes heb afgezaagd.
Er werd een taak uitgezet van een krappe 60km, downwind naar het Zuiden.
Tijdens de startwindow spookte het nog wel even op de berg, flinke wind van achteren, maar alles ging goed.
Na mijn start had ik moeite om op deze turbulente dag boven te blijven. Het lukte me nog wel aardig, maar ik kon niet bij een gaggle komen. Dan zelf maar wat op avontuur langs de bergkam naar het zuiden. In wat soar/thermiek wist ik wel wat te vinden, maar het verwaaide snel en op een gegeven moment besloot ik het in het dal te zoeken door naar een donkere wolk te vliegen. Hier zat het ook niet echt en zo stond na mijn eerste vlucht in de Macedonische luchtruim met een nette landing op de grond. Anne-Marie was snel bij me en konden we Emiel ophalen om daarna alvast met één volle bus met piloten naar Krushevo terug te rijden.
De tweede bus kwam pas om 8 uur vanavond terug. Mario was in de middle of nowhere geland vlak voor KP1. Joost was 5 kilometer daarvoor geland en Coen was net de startcirkel uit.
Gijs had aan speedgliding gedaan, Arne stond op het andere bombout veld, Emiel had 8km gevlogen en ik 6km.
Tijdens het eten zojuist een goede debriefing gehad zodat alles morgen wat soepeler verloopt.

Mijn vlucht op DHV XC website.

Organisatie website: https://airtribune.com/hgeu2016/
Live tracking Nederlandse team: http://www.livetrack24.com/events/dutchateuropeans
Spot Sander: www.tinyurl.com/spotsander

De hulpdiensten zijn aanwezig Lunch pakketten uitgifte Briefing Briefing Cornelia als één van de 3 startlijn officials Jamie Shelden als startlijn official Arne Tänzer klaar voor de start Gijs Wanders klaar voor de start Joost Eertman klaar voor de start Sander van Schaik klaar voor de start Coen Jansen klaar voor de start Emiel Jansen klaar voor de start Mario Campanella klaar voor de start kudde schapen op de weg Mario geland in the middle of nowhere De wegen in Macedonië zijn niet altijd lekker vlak Retrieve team, Anne-Marie en Cornelia Op de achtergrond het officiele landingsveld en het bombout veld