Al twee jaar lang heb ik problemen met mijn GoPro die zomaar uitvalt. Deze is zelfs een keer terug gestuurd naar GoPro en netjes vervangen, maar dit was ivm de batterij. Het probleem bleef. Soms na vijf minuten filmen, soms na een kwartier of een half uur. Dan valt de GoPro uit en kun je hem niet meer aanzetten.
Als ik aan het vliegen ben kan ik niet even de batterij erin en eruit halen, dus dan is het best jammer dat je niet kan filmen als je bijvoorbeeld tijdens de German Open in een grote gaggle zit en dit wilt filmen.
Afgelopen maandag was ik bij Wim de Gier en hij had het hier toevallig over. Ik herkende het probleem en na twee jaar heb ik eindelijk een simpele oplossing.
De geheugenkaart die ik had kan 45 MB/S opslaan. Nu heeft de GoPro dit ook precies nodig omdat ik zowel video als foto tegelijk opsla en als de GoPro het niet meer weggeschreven krijgt, dan valt hij uit.
Het is nu opgelost door een MicroSD kaart die 95 MB/S kan wegschrijven aan te schaffen.

Go Pro snelle geheugenkaart