Een lokaal deltavlieg gezegde is: Als de meikever uit de boom valt, dan waait de wind te hard om te vliegen.

Bij de briefing om 8:30 was het windstil. Tijdens de briefing kwam er een windvlaag door waardoor er wat rumoer onder de piloten ontstond. Even daarna werd de safety commity samen gesteld. Martin van Helden meldde zich aan met als opmerkingen ‘dan zorg ik er meteen voor dat vandaag gecancelled wordt’. De Duitsers verstonden dit ook met gelach en hillariteit als gevolg. Een klein half uur later werd de dag ook gecancelled en terecht omdat er veel wind stond en nog kwam. Het verschil tussen de Noord- en Zuidalpen zou in millibar 8 worden, wat een flinke föhn tot gevolg heeft. Later op de dag hebben we nog wel een enkele delta zien vliegen, maar de landingen hiervan zagen er erg spannend uit.

Ik ben samen met Anne-Marie naar Lienz geweest. De rodelbaan was dicht, maar in winkelcentrum hebben we wat rondgelopen en gekeken.

Hierna terug op de camping hebben we bespreking gehad met de kernploeg voor het EK in Macedonië. We hebben nu een soort van vervoersplan, nu nog kijken of de plannen ook leiden tot een sluitend geheel.

briefing German Open 2016 Als de meikever uit de boom valt, dan waait het te hard om te vliegen