Sinds ik in Simonshaven woon, nu voor acht jaar, heb ik altijd al de wens gehad om naar huis te vliegen en in mijn achtertuin te landen. Dit is gelukt !!
Vrijdag zat ik het weerbericht te bekijken en zag dat er een stevig OZO windje zou staan en dat het thermisch zou zijn. Ik heb meteen op vrijdag alle apparatuur opgeladen en thuis als waypoint in mijn GPS ingevoerd.

De volgende dag waren er meer dan voldoende aanmeldingen en zo startte Paul Engelen en ik rond half 2 vanaf het lierterrein in Biest Houtakker (nabij Tilburg) om naar mijn huis te vliegen. Het ging meteen al redelijk goed omhoog. Martin van Helden zat bij ons en gaf door dat hij nog een keer naar voren wilde steken. Bij ja dacht ik, waarom ook niet. De volgende bel vanaf het lierterrein kwam ik niet hoger uit vlak ten zuiden van Tilburg maar ik besloot toch te gaan.
Terwijl ik lager en lager kwam en de gedachten dat ik misschien wel snel aan de grond zou staan snel wegstopte, vond ik ten ZW van Tiburg een bel die me weer terug bracht op ‘overland hoogte’. Paul was ook weer bij me en zo vlogen we om het vliegveld Gilze-Rijen heen, waar een stuntvliegtuig bezig was. Vanaf Rijen over de bossen heen richting Oosterhout. We hadden behoorlijk wat sink. Over de radio hoorde ik Paul zeggen dat hij een belletje had gevonden, maar op het moment dat hij het zei vloog ik een +2m/s bel in. Paul was snel bij me en op een gegeven moment ook boven me. Ik kon hier niet bij komen, dus ik bleef maar door draaien. Immers, een klein beetje stijgen was met deze 25kmh wind al gratis kilometers richting huis. Paul ging verderop al zoeken en zat even later bij het industrieterrein Moerdijk. Ik zag hem niet, maar toen ik over de A16 vloog in de richting van Moerdijk vloog ik een goede bel binnen en had ik meer dan voldoende hoogte om het Hollands Diep over te steken. Vanaf flinke hoogte is het een slootje, maar naderhand zag ik dat het toch 1,5km breed is.

Ik had als voorbereiding de vlucht van Tanno Rutten van een aantal jaren geleden gezien dezelfde kant op. Hij was een kilometer land inwaards de rivier blijven volgen. Ik besloot ongeveer hetzelfde te doen en vond vlak voor Numansdorp weer een bel. Het begon langzaam tot me door te dringen dat ik nu naar huis kon vliegen met voldoende hoogte. Ik ging op final glide naar huis en zag steeds meer bekendere dorpen, straten en plekken liggen, wat echt ontzettend leuk is.

Bij huis had ik nog 250 meter over en besloot nog even een rondje over Simonshaven te doen om vervolgens te landen in het weiland van Kees, onze buurman.
En zo stond ik ineens met een mooie landing in mijn achtertuin na een vlucht van 77km… yess !!
Extra leuk was dat Anne-Marie en familie aanwezig waren om dit te zien.
Na afbouwen reden we naar Paul toe, die bij Strijen was geland. Daarna door naar Biest Houtakker. Na het ophalen van onze auto’s zijn we de geslaagde dag gaan vieren met een lekker biertje en eten bij de Gulle Brabander.

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Bericht op de OzReport (DE deltavliegen nieuwsbrief).
In de lokale krant, de Groot Nissewaard.
Lokale blog, Spijkenisse aan de Maas.

de lierkabel halen met de Quad Herman op de lier Klaar voor de start met Niko als starthulp Net na de start de Beekse Bergen Oosterhout boven Oosterhout met Paul Engelen Opweg naar de Moerdijkburg en Hollands Diep Thermiekbel boven de A16 Moerdijkbrug Biesbos Spijkenisse en Nieuw Beijerland op de achtergrond Het Spui, Simonshaven, Zuidland, de Bernisse Home Simonshaven Richting home Boven het kerkje van Simonshaven Boven Simonshaven Final Geland In de wei van Kees