Ik vond dat het tijd werd om mijn vlieguitrusting helemaal goed te krijgen. Een harnas dat gestroomlijnder is dan mijn oude is helemaal niet verkeerd. Ik ben nog bezig geweest met een Moyes Matrix harnas, maar deze was nog duurder dan de Tenax3 en zoveel verschil zit er nu ook weer niet tussen deze twee topharnassen.
De keuze werd dus een Woody Valley Tenax3 die ik bij Bob heb aangeschaft. Eerst kwam het meten van de totale lengte, schouder hoogte, borstomvang en de heupomvang. Na de reis uit Australië lag deze klaar en kon ik hem bij Bob passen en alvast wat afstellen. Afgelopen weekend ben ik verder gegaan met afstellen. Ik ben hier nog niet mee klaar. Het harnas ligt heerlijk, maar de afstelling van het MR systeem vergt nog wat nuance om te zorgen dat ik bij de landing mezelf goed kan oprichten om zodoende een goede landing te maken.
Oja, mijn oude hanras, een Woody Valley Cosmic is te koop. Ben je net zoals mij flink lang en heb je interesse om hem over te nemen, neem dan contact met mij op.

Een nieuwe helm is ook wel nodig. Van de huidige helm is de stof aan de binnenkant redelijk kapot en vergaan. Tijdens mijn zoektocht en het vragen aan andere piloten over hun helmervaringen, werden door hen aardig wats grappige opmerkingen gemaakt over mijn huidige helm. Deze schijnt nogal raar te zitten en nogal wit te zijn. Niet dat ik me hier wat van aantrek, maar na 13 jaar is deze helm aan zijn einde levensduur. Waarschijnlijk wordt het een Charly No Limit in Carbon look en met vizier. De Icaro helmen vind ik wel mooier, maar zelfs in de grootste maat helm past mijn hoofd er niet in 😉

Nieuw harnas Tenax 3