vandaag stond er nog meer wind dan gisteren, maar 30+ kmh in Forbes is anders dan in Nederland. Ik had vandaag als plan om thermiek tot aan wolkenbasis te nemen en dan rustig naar de volgende wolk te gaan. Kortom, mijn grootste valkuil bij het vliegen omzeilen en aan mezelf laten zien dat ik best wel aardig kan vliegen.

De taak was 178km lang en ik heb hiervan 156km gedaan, wat een PR is. Tijdens mijn vlucht zag ik ineens iets in mijn ooghoeken achter me. Na nog even doordraaien in de thermiek zat er een roofvogel ter hoogte van mijn tip. De vogel schok heel evmen toen we oogcontact hadden. Hij maakte een klein wegvlieg gebaar, maar bleef uiteindelijk daar gewoon hangen. Nog een rondje verder vloog ik op 5 meter achter hem en mijn GoPro stond aan! Hoeveel mooier wil ik het hebben. Hierna zag ik hem niet meer.

Ik heb veel op mezelf gevlogen, van wolk naar wolk. Telkens wind mee rechts achter de wolk beginnen met thermiek zoeken en dan verder naar voren aan de rechter zonkant als ik hem al niet meteen te pakken had.

de bellen waren 5ms gemeten over 10 sec en de wolkenbasis 2500 meter.

De landing ging prima in een flinke puist wind. Wel snel inpakken met dit soort wind.

Terwijl ik dit zit te typen zit ik tevens te wachten op retrieve. Anne-Marie komt me om ongeveer19:40 oppikken. Daarna misschien nog iemand meenemen en dan moeten we nog ons best doen om voor 9 uur ergens te eten.

Mijn vlucht op DHV XC.

flying with a big bird