In juni ging De BeNecup in Maillen niet door vanwege het slechte weer. Gisteren konden we op alleen de zondag alsnog deze wedstrijd over drie weekenden afsluiten.
Het prachtige van deze dag was toch wel dat de Belgen eindelijk hun Dragonfly hebben. Deze brengt met zijn 100pk motor ons in een razendtempo 500 meter hoger.
De weersvoorspelling gaf een dag op met redelijke thermiek. Het bleek allemaal wat tegen te vallen met deze thermiek. We hebben er wel een leuke dag van gemaakt.

Om zes uur ‘s ochtends ging de wekker. Hup eruit, ff douchen en tegen half 8 zat ik met Anne-Marie in de auto richting Maillen (Net ten Zuiden van Namen). Twee uur en vijftien minuten later waren we ter plekke in een zon overgoten Maillen, dat belooft wat dacht ik.
Er werd een taak van 49km uitgezet door Jochen en even na twaalf uur gingen de eerste snel de lucht in, want vanuit het Westen kwam er dichte bewolking aan en zou er geen zon meer zijn. Een groot deel van de piloten besloot te wachten, maar ik wilde toch nog gaan voordat er helemaal geen thermiek meer zou zijn. De sleep achter de gloednieuwe oranje Dragonfly ging super snel met William Sterckx als Dragonfly piloot.
500 meter hoger meteen de VG er vol op en zeer zuinig op pad richting het keerpunt, want de zon/schaduwrand lag een kilometer of vijf verderop. Boven het dorp Maillen zelf had ik nog een klein belletje te pakken, maar deze hield mij alleen op hoogte en ik voelde iets Noordelijker dat er meer zou moeten zitten. Dit bleek niet het geval en zo stak ik verder over de rijksweg E411 (naar Luxemburg) heen. Ik vloog zeer zuinig verder en zag onder me een aantal piloten aan de grond staan.
Ik zag op de route dat er een kleine ridge net te Noorden van Sorinne-la-Longue lag. De wind had een Noord component op dat moment en zo wist ik met lichte soarwind en uitduwen bij enkele thermiekpiepjes verder te dobberen. Uiteindelijk kwam ik lager richting keerpunt het dorp Gesves en moest ik landen.
Terug op het vliegveld bleek ik van de eerste sessie het verst gevlogen (8,7km). Echter, de zon kwam toch weer wat terug en de andere piloten ging ook de lucht in. Het bleek iets thermischer en uiteindelijk wist Gijs er 14,5km uit te persen en de dag te winnen. De BeNecup werd gewonnen door Jochen.
Na de prijsuitreiking konden we nog lekker eten bij het restaurant op het vliegveld.
In Maillen wordt in de toekomst bij goed vliegweer zo vaak mogelijk gesleept. Informatie hierover kan gevonden worden op www.dragonflyulm.be

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Uitslagen

Opbouw plaats voor delta's op het ULM vliegveld De twee lage landen Dragonflies Briefing door Jochen Briefing in Maillen Belgisch Oranje Dragonfly Heksenkring Gerrie de Dollyboy Ann in de weer met een nieuw breukstukje Klaar voor de start in Maillen Deltavliegen start in Maillen Net los van de Dolly in Maillen (België) Even genieten van deze prachtige foto Vanuit de lucht Boven Maillen Boven de E411 Hadewych? en Kurt? zijn net geland Dobberen boven Sorinne-la-Longue Retrieve over modderpad Prijsuitreiking De Winnaars, 1 Jochen, 2 Gijs, 3 Koos