Vandaag heb ik voor het eerst een Icaro Laminar plat opgebouwd. Super handig ging het niet vanwege de sprogs en het opbouwen op niet alleen gras, maar uiteindelijk met de hulp van Anne-Marie en Araldo is het gelukt. Na het starten ging het redelijk omhoog, maar op het moment dat een grote groep ging steken zat ik nog 200 meter onder ze. Ik dacht nog aan de tip van Daphne ‘eigen taak eerst’. Mijn taak was op dat moment om op 2400 meter te komen en niet al om op 2200 meter mee te gaan steken. Op een dikke 2300 meter ging ik steken richting het Westen, naar een groepje wat daar vloog, maar ik kon de bel daar niet vinden. Later kwam ik weer zo hoog, maar toen ik bezig was te steken naar het eerste keerpunt zag ik dat er niet zoveel landingsterreinen naar het Noorden lagen en ik besloot om terug te vliegen. Deze taak vliegen zonder een groepje is niet echt slim, want je hebt echt wel de hulp van anderen nodig om onderweg hoogte bij te tanken.
Ik heb hierna in het Ager-dal nog wat rond gevlogen en hoorde over de radio dat Araldo geland was. Anne-Marie was bij hem. Het was niet het meest ideale landings veldje, maar ik ging daar ook landen.
Dit ging prima, het was een mooi ‘uitgelopen landing’, zodat ik de kiel zeker niet hoefde te gebruiken. De redelijke pittige wind hielp hier wel met mee.
Het afbouwen ging zo goed als in mijn eentje beter dan het opbouwen.
Julia kwam na de landing nog naar mij toe, waar is je kiel? Heb je geen last ervan? Ik heb er niets van gemerkt eigenlijk, het vloog prima.
Nu nog ff relaxen en vanavond gaan we met z’n allen uit eten in een restaurant geregeld door de wedstrijd organisatie. Een compleet menu voor 18,50. Volgens mij ook nog eens een redelijk sjiek restaurant, ik ben benieuwd !

Het is na één vlucht misschien al te snel om te oordelen, maar met wolkenbasis van 2300/2400 meter is vliegen in Ager wel een risicogebied. Ik zag richting het Noorden niet veel landingsterreinen. Vliegen met een groepje is dus essentieel!

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Onze taak live volgen: http://www.livetrack24.com/tasks

plat opbouwen van een delta briefing Belgisch Open taak 2 taak bespreken met het team zoek de verschillen Start In het circuit voor de landing landing deltavliegen Icaro Laminar