Vandaag een monstertaak van ongeveer 250km te vliegen. De eersten vertrekken al om 12 uur. De vliegonstandigheden zijn vandaag de beste van de gehele competitie.
De tijd tussen de eersten die starten en de startgate was vandaag ruim. Daar kwam nog bij dat het slepen super snel ging. Ik had dan ook ongeveer 40 minuten om op een goede plek te komen. Dit is gelukt voor het eerst deze competitie. Ik had zelfs tijd om ten Westen van de koerslijn de startgate af te wachten. Ik zat precies goed en de eerste 94km tot aan Peak Hill gingen super snel. Ik had vele andere piloten om me heen en het was hard steken en dan weer klimmen. Ik klom alleen iets langzamer en moest daarom afhaken met de eerste gaggle. Maar ik treurde niet, want er waren nog genoeg andere piloten. Na Peak Hill richting Fifiel. In het begin ging dit prima, maar het werd steeds bewolkter en de thermiek werd steeds schaarser. Ik kwam 20km na Peak Hill Gijs tegen. Hij wist een klein belletje te pakken. Ik uiteindelijk ook, maar ik kwam lang niet zo hoog. Toen steken over een groot bos. Het volgende grote bos zou ik niet halen, dus maar even zoeken. Ik vond niets. Gijs had wel wat gevonden en vervolgde zijn koers. Ik moest landen.
Ik zag een mooi veld maar zag dat er er een draad doorheen liep. Dan maar iets verder ten Westen. Nadeel is dat het lastig is voor de retrieve. Ik stond met een nette landing op de grond. Anne-Marie was al snel in de buurt, maar bij mij komen kon ze niet omdat ze dan door hoog gras zou moeten rijden (brandgevaar). Anne-Marie hield een local met pick up aan. Anne-Marie stond achterin de pick up, dat was een cool gezicht zeg! De local reed door het veld naar mijn delta en deze werd in de pick up geladen. Dat was niet op de meest ideale manier, want er zou koud alluminium contact zijn. Ik had mijn jasje eronder gelegd en hield met mijn armen de delta vrij. Het ging prima en al snel waren we weer bij de grote weg waar de auto stond. Ik heb 125km gevlogen.

Mijn vlucht op de DHV XC website.

afladen van mijn delta van de local zijn pickup