Ik ben zojuist veilig geland in 45kmh tegenwind. Ik heb ongeveer 128k van de 240k gedaan. Weer een PR 🙂
De dag begon wederom met een aardig wat wind op het veld, gusts tot aan 30kmh. De temperatuur was stukken beter om uit te houden, zo’n 35 graden. Ik had een redelijk heftige sleep achter de dragonfly, maar bij het releasen in een bel kon ik meteen omhoog draaien. Ik vroeg nog aan de anderen tot hoe hoog het ging. Ik hoorde van Gijs, zo rond de 1650. Ik zat iets hoger en ben gaan steken. Ondertussen kwam een grote Gaggle terug om de 2de startgate te pakken. Terwijl ik aan het steken was richting de ridge naar het NNW, verwachte ik daar wel wat thermiek te vinden, maar dat was niet het geval. Nog geen 200 meter onder me zag ik iemand bezig met zijn landing…ohoh, dacht ik, alles wat piept, moet ik pakken. Ik wist eindelijk na flink zoeken een goede bel te vinden. Op dat moment had de eerder genoemde gaggle mij gespot en kwamen ze boven mij binnen vliegen. Ik wist ze een 3 bellen en steken bij te houden, maar daarna moest ik ze los laten. Op de route kwam ik her en der wat andere piloten tegen, maar ik moest het toch voornamelijk zelf uitzoeken.
Het was hard werken om de verwaaide bellen te pakken, maar het lukte me toch aardig op de route.
Ik had ook voor het eerst de route ingevoerd in mijn nieuwe Compeo, maar ik vloog nog op XCTrainer…..
Nu de deur uit… op naar taak 8… verhaal later afmaken.

Mijn vlucht op de DHV XC website.

20130114-172144.jpg