122km van de 198km gevlogen, voor de derde keer dit WK een nieuw PR !!
Erg veel wind gehad onderweg. Landing met 35kmh wind.

Na de briefing gingen we nog even terug naar het Motel en rond 11:15 naar het vliegveld.
Het was bloedheet en ik had erg last van de hitte, die zo rond de 43 graden was. Terwijl ik lag te puffen kwam Diederik langs (die hier is samen met Serge). Hij vroeg me of hij commentaar mocht geven op mijn Youtube filmpje, prima, geen probleem. Het gevolg van mijn manier van bloggen is dat je ook reactie’s krijgt. Hij vroeg me hoe mijn landingen normaal waren, het antwoord hierop is prima. Was je intern of extern gefocused… tsja, dat was de spijker op zijn kop. Bij die landing was ik toch best wel intern gefocused en dan ga je dus schijnbaar op je automatische piloot en dan worden er fouten gemaakt. Nadat Diederik water had gehaald om mijn tshirt nat te maken (wat dan weer binnen 20 minuten droog is) knapte ik weer op. De wind bleef aardig doorgaan, soms gusts van rond de 25kmh.
Mijn interne focus werd verlegd naar een externe en ik besloot te gaan vliegen. Snel mijn harnas gereed maken en daar lag ik op de dolly, mijn vario gaf 42,4 graden Celcius aan… up we go !!
Ik bleef wat langer op de dolly liggen dan de voorgaande dagen, wat ik moest bekopen met een enorme stofwolk waar ik doorheen moest. Even spugen en weg was het stof (ik vlieg dus af en toe met mijn mond open). Ik had een goede sleep, met soms aardige klappen. We vlogen door een bel heen, maar ik zat nog wat laag, de volgende ronde gereleased en nog geen 7 minuten na de start zat ik al op 1500 meter.
De startgate was net geweest, maar ik hou daar weinig rekening mee, eerst maar goal gaan halen op taken, dan gaan we letten op tijden. Ik wist bij Forbes meteen verder door te draaien tot aan 2300 meter en dobberde vervolgens richting Parkes. Daar kwam ik heel laag te zitten bij een steenoverslag. Aldaar heb ik een krappe 10 minuten in een nulletje zitten draaien, totdat het eindelijk doorkwam en ik iets ten Oosten van het vliegveld van Parkes door kon draaien naar 2300 meter. Als ik op het beeldscherm van mijn GPS keek, moest ik een enorm bos oversteken van een kilometer of 10. Dat gaat Sander niet doen, maar waar gaat hij er dan wel over?
Iets ten Noorden van de koerslijn zat een versmalling in het bos. Eerst maar eens daarheen vliegen. Eenmaal daar aangekomen zat ik zo laag, dat ik mijn rits al had losgemaakt en ik had de precieze windrichting ook al bepaald. Met de wind iets in mijn rug te hebben gehad en ik vlakbij een bergje zat, kwam op dat moment de thermiek echt los en kon ik doordraaien naar 3400 meter. Dat is meer dan genoeg om dat bos over te steken. Al stekend richting het eerste keerpunt bleef ik maar omhoog gaan. De dertig kilometer die ik nog moest waren dan ook zo voorbij met 30kmh rugwind en dus een grondsnelheid van ongeveer 105kmh. Bij het KP1 had ik toch wel iets hoogte verloren, maar de wind werd steeds harder en een bel pakken betekende ook meteen een enorm verzet, wat niet richting KP2 was. De eerste bel die ik tegenkwam nam ik nog, maar daarna heb ik alleen maar rechtdoor gevlogen. 5km na KP2 stond ik aan de grond, terwijl de wind 35kmh tekeer ging. De landing was nu wel prima, een goede focus dus.
Ik probeer altijd wat te leren van mijn vluchten zodat ik een volgende keer het beter kan doen, deze keer had ik toch wat meer moeten thermieken op het einde ipv er doorheen te vliegen. Het is een leerpunt, aan de andere kant ben ik ook op tijd geland voordat het gustfront overkwam en ik problemen had kunnen ondervinden met mijn landing.
Ik heb in ieder geval weer een nieuw PR gevlogen en daar ben ik blij om.

Op de terugweg zijn we in Parkes gestopt, waar het Elvis festival aan de gang was. Ik heb nog nooit zoveel Elvis-Look-a-Likes gezien, de ene mooi, de andere spuuglelijk. In de hoofdstraat waren er diverse kroegen open waar Elvis keihard bier stond te tanken of een kroeg verderop stond Elvis te Karaoke.
Wij (Araldo, Joost, Jochen en ik) hebben een erg goede Italiaan gevonden, waar we een heerlijk bordje pasta op hebben. Het toetje smaakte ook lekker !!

Mijn vlucht op de DHV XC website.

Briefing with Elvis Durand Dustdevil 100 hanggliders in the middle nowhere Resting and thinking 'mental coach' Diederik Start in the dust Anne-Marie, ain't she look lovely? Toetje in het Italiaanse restaurant