Ik ben net geland tussen kp1 en kp2. De ridge tussen deze twee keerpunten deed niet wat ik wilde en vervolgens stond ik met een mooie landing in een veld met aangrenzend een asfalt weg.

20130110-163025.jpg

De dag begon met het repareren van mijn toestel, dat ging prima met het plakdacron van Martin. Mooie ronde stickers geknipt en aan de binnenkant geplakt. Je ziet er eigenlijk niets meer van. Gisteren trouwens mijn PR met 2km extra verbeterd tot 117km.
Ik werd vandaag gesleept door Bob Bailey himself. Die weet van slepen zeg. Hij verplichte me zo’n beetje te releasen in een bel omdat hij er maar doorheen bleef vliegen. Ik wilde dat niet, maar het was niet meer te houden en deed de release. Even later bleek dat dat niet zo handig is. Dragonflies onder en boven me om andere piloten af te zetten in diezelfde bel.

In het begin kwam ik maar moeilijk omhoog, maar uiteindelijk lukte het. De gaggle was weer lekker raar bezig. Ze vlogen weer terug en ik had zoiets van, ik draai die bel door en dan ga ik gewoon steken. Vervolgens kwam verderop in de koers tot twee maal toe de hele gaggle van zo’n man of 50 onder me in de bel. Werkelijk prachtig gezicht was dat, helaas niet op foto.
Bij het eerste keerpunt kon ik goed hoog komen, 2100 meter, vervolgens ging ik steken richting de ridge. Daar kwam ik op ridge hoogte aan, maar kon niets vinden.
Vandaag heb ik wel veel last gehad van mijn voeten, mijn schouders en het vel op mijn heupen.
Voor de eerste twee had ik mijn harnas al iets versteld, maar niet genoeg, voor het tweede bleek dat de rand van mijn broek precies hier zit te schuren.
Ik werd al snel opgehaald door Araldo en was rond 6 uur in Forbes. Ik ben vervolgens snel gaan zwemmen om de spieren even tot rust te laten komen.

Mijn vlucht op de DHV XC website.
49 km van de taak gedaan.

Nieuws item op de lokale zender