Wat was het toch weer onwijs heet vandaag. Ik heb er best wel last van. De start is op een Noordhelling, dus heb je bij het opbouwen nagenoeg geen schaduw onder je vlieger. Dus dan maar andere plekjes zoeken.
We hadden oorspronkelijk een vastgestelde start volgorde, maar die werd op een gegeven moment los gelaten, ik ben toen meteen gestart en het spoot naar boven. 2000 meter erbij in nog geen 10 minuten, dat is dan ongeveer 3m/s.
Ik zat bij de stargate echt perfect, maar besloot een belletje te pakken, die uiteindelijk weinig bleek op te leveren. Dat was dus niet zo slim. Vervolgens vloog ik letterlijk achter hen aan en kon de eerstevolgende bel van hen niet goed pakken in eerste instantie. Later lukte het wel en pakte ik in een nieuw hoogterecord, 4354 meter. Ik had nog wel hoger gekunt, maar ik voelde het een beetje aan mijn hoofd en de voorspelde tunnelvisie daar kreeg ik ook een beetje last van. Na deze bel had ik niet echt een goed plan en brande ik na het achterste keerpunt mijn hoogte op, dom…dom, maar gelukkig begint het morgen pas echt. Ik lande uiteindelijk in een meloenenveld met 35 km/h tegenwind. Binnen een paar minuten stonden er een paar jongetjes bij me en die waren me toch irritant. Ik durfde niet af te gaan bouwen, want anders waren ze echt met mijn helm, waterzak of andere spullen aan de haal gegaan. Mijn kabels werden als piano gebruikt en noem nog maar een hoop van die irritante dingen op. Ik bleef rustig en probeerde ze af te leiden. De meeste tijd lukte dat, maar af en toe hadden ze weer zo’n bui. Gelukkig was Araldo snel bij me en kon ze afleiden met zijn camera, waarna ik snel mijn vleugel kon inpakken. Ik beschouw het maar als dat het erbij hoort als je hier vliegt, maar ik had toch wel iets meer respect verwacht. Gelukkig is alles heel gebleven.

Tracklog op de DHV website

De delta opslag ruimte bij HQ De oefentaak Taak briefing deltavliegen EK Kayseri