Mijn maag deed afgelopen nacht al raar, maar vanochtend voelde het nog steeds niet helemaal ok. Het was buiten bloedheet, het ontbijt wat we rond 10 uur pas hadden was prut en ik voelde me steeds rotter en rotter worden. Uiteindelijk kon ik in de ruimte waar de vleugels liggen opgeslagen weer een beetje bijkomen, waarna ik met de anderen gewoon naar boven ging. Het was ondertussen wel beter geworden, maar nog niet super. Ik besloot niet te gaan vliegen, want beter deze dag proberen te gebruiken om te herstellen, dan doordat je met wel te gaan vliegen het wellicht erger maakt. De wedsrijd moet immers nog beginnen.
Boven op de berg was het trouwens een circus, bijna heel de tribune vol met mensen. Een aantal Turkse sprekers, een 8-tal videocamera’s en aan het einde ging het Turkse Deltavliegteam starten. Het geheel allemaal met afzetlinten, opzwepende muziek bij de starts en noem maar op.
Ik ben met de bus naar beneden gereden, heb in de supermarkt yoghurt, appel en bananen gekocht en heb in ons guesthouse een herballife yoghurtje met appel erdoorheen gemaakt. Dat ging er erg goed in en een uur later voelde ik me al stukken beter.
Niet veel later kwam er een sms en telefoontje van Arne, hij was geland. Het retrieven naar hem was niet zo simpel. De tomtom gaf wegen die niet bestonden, auto’s blokkeerden wegen, waardoor ik om moest rijden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Uiteindelijk Arne wel gevonden en toen op weg naar Araldo. Hier zijn we anderhalf uur mee bezig geweest, maar met een beetje geluk en logisch denken is het toch gelukt. Toen snel Tanno en Gijs ophalen, vleugels dumpen en snel omkleden om naar de Openings ceremonie te gaan. Hier kwamen net op tijd aan, maar de optocht was al onderweg. Halverwege zijn we bij gesprongen. Wel erg leuk om mee te maken allemaal, maar wat duurde het lang zeg… zucht !!
De toespraken zijn natuurlijk standaard, dit op zich duurde nog geen eens zolang, al is mijn Turks natuurlijk totaal niet goed. Daarna kwam er een folklorische dans, toen een rockband die 5 nummers speelden en best goed waren, maar daarna haakten wij af en gingen eten toen er een goochelaar kwam die allemaal konijnen en duiven uit zijn hoed toverden. De maag overwon het dus.
Vervolgens gezellig gegeten met de Deense mannen.

Openingsceremonie