Vandaag werd er een taak van 57km uitgezet. Eerst naar Epe, dan naar Hattem en als goal Elshof. Ik had een late start, maar dat was gunstig want er was meer zon, dus meer opwarming. Vlak na de start ging het al goed omhoog en zat ik op 1613 meter (2,9 graden… fris !!). Araldo zat ook in de buurt. Samen onderweg naar Apeldoorn. Eenmaal daar aangekomen is het moeilijk, want alleen voor Apeldoorn ligt een mogelijk landingsveld en dan pas weer er na en Apeldoorn is erg GROOT. We vonden een klein belletje wat ons weer naar 1200 meter bracht. In de tussentijd nog even naar beneden kijken, de fietshal, een prepark midden in het bos, één van de koninklijke huizen. Maar niet teveel naar beneden kijken, anders ben ik straks de bel kwijt.
Rond de 1200 meter was de wolk aan het oplossen en werd het tijd om weer verder te gaan. Een wolk voor me deed het niet, dus dan maar richting de omgeploegde akkers. Deze deden het ook niet. Op 300 meter dan maar een stuk verder richting Epe. Op 2km voor KP1 stond ik aan de grond (31km van de taak gevlogen) met een mooie landing in nul wind. Voor deze landing met extra aandacht de windrichting opgezocht en gelukkig was er ergens een agrarisch bedrijf met een prachtige grote witte vlag.
Op de weg terug naar huis om de verjaardag van mijn schoonvader te vieren zat ik me ineens te bedenken dat ik in Nederland vandaag twee records heb gebroken, afstand en hoogte.

Uitslagen van dag 1 en dag 2 en extra informatie
Tracklog op de DHV XC website
Nieuw persoonlijk NL record hoogte: 1613 meter en nieuw persoonlijk NL record afstand: 36,5km