Buiten dat ik een klein beetje gesoard heb van de winter, was het vorig weekend het eerste weekend waar er weer eens serieus gevlogen kon gaan worden.
Bij de Buizerd was het liertestdag, waar ik een tweetal vluchten heb gemaakt. Eén hiervan was qwa vliegen ok, de landingen waren beiden niet zoals ik graag van mezelf zie.
Het was wel te merken dat het geheel een beetje onder het winterstof had gezeten. Bochten maken ging als een tractor, twee handen aan het stuur en goed vast houden. Gelukkig betrapte ik mezelf hierop en kon ik het beetje thermiek dat er zat gewoon nog omhoog komen door met de handen rustig aan de bottombar te vliegen.
Bij het landen wist ik me beide keren niet geheel op te richten. Ik hing dus nog half liggend om mijn flare te maken. De eerste vlucht was het een slechte landing, de tweede stond ik nog net op mijn benen, maar het had ook anders kunnen zijn.

De lier van de Buizerd is echter nog steeds niet helemaal 100%. Zo valt de kracht gewoon weg op sommige momenten (Onhandig bij Tanno die hier last van had bij de start en het hem een upright kostte) en tijdens het trappen voelde ik niet dat er zo hard getrokken wordt, dat je je ribben een beetje samen voelt komen. Ik hoop dat de mannen die er vele uren werk in hebben zitten dit laatste puntje weten te vinden en we weer als vanouds kunnen gaan lieren.

Komende weken gaat het deltavlieg seizoen echt beginnen, om een inzicht te geven, de geplande wedstrijden:
28-30 april – BeNecup in Büllingen, België
11-13 mei – Knoalcup in Stadskanaal
17-20 mei – NK Slepen in Deelen
28 mei – 2 juni – NK berg in Aflenzland, Oostenrijk
15-17 juni – BeNecup in Stadskanaal
15-21 juli – Belgium Open in Laragne, Frankrijk
22-28 juli – British Open in laragne, Frankrijk
26 augustus – 8 september, Europees Kampioenschap in Kayseri, Turkije