De rit van Banff naar Whistler was een prachtige rit van bijna 800 kilometer over twee dagen gesmeerd in ongeveer 11 uur. Er zaten eigenlijk twee hoogtepunten in, de Rogers Pass en het stuk tussen Lillooet en Pemberton (over HW99). De Rogers Pass, daar lag zo ontzettend veel sneeuw dat het even gesloten was en we drie kwartier moesten wachten. Hier was ook een museum met info over de omgeving. In een hoekje stond een enorme granaat die gebruikt wordt voor Houwitser kanonnen. Ik stond erbij, zo van, jeetje, dat ze dit ooit gebruikte hier in de bergen. Nadat we verder mochten rijden, reden we ineens langs een aantal militairen en daar stond een kanon opgesteld. Het kwartje viel, jeetje, gewoon lawines opwekken door die granaten de bergen in te vuren.
Het laatste stuk over de HW99 was zo’n ontzettend slechte weg dat we echt geluk hebben gehad dat er dit jaar hier in Canada weinig sneeuw is gevallen, anders hadden we een heel eind om moeten rijden. Het was wel prachtig dit stuk, veel ruige bergen, prachtige meren, riviertjes enzo, kortom een hele ruwe omgeving. Eigenlijk was het landschap heel de rit zo, van het ene mooie uitzicht naar het andere.
In Kamloops waren we op tijd gisteren middag en zijn we de diverse shopping malls door gecruised. Na een Bronx Burger in Earls zijn we nog een filmpie wezen pakken in de bioscoop hier. Popcorn zat er vanwege een actie gratis bij, dus al die Canadezen hier in de lange rijen staan om hun bak te halen en vervolgens in de zaal met toch wat geluid op te vreten. Wij hadden net gegeten, dus no way dat die popcorn nog ging passen.
Inmiddels zijn we ingechecked in het Disney-land-wintersport-dorp Whistler. Het is hier groot, groot, super commercieel en heel veel liften en skitracks. Het eerste voelt niet echt als het ideale wintersport gebied, maar het laatste daar zijn we toch voor gekomen. We hebben alvast de skipassen gekocht voor drie dagen, even betalen en kuuttssinnggg, dat is dan 100 dollar pppd… niet normaal. In Europa ski je voor dat geld een hele week.
Dit is trouwens niet om te zeuren, maar gewoon een constatering. We zijn er nu toch, dus laat die creditcard maar gewoon zijn werk doen.

Lekker koud onderweg Aan het begin van de rit kwamen we veel van dit soort vrachtwagens tegen Onderweg richting Whistler Oponthoud voor sneeuw opruim werkzaamheden Granaat voor een Houwitser kanon Monsters van treinen rijden vaak met 1km aan wagons Boomstammen in Kamloops Lake Nog een prachtig uitzicht Twee containers op elkaar, eat your heart out Betuwelijn ! Nog een gratis refill van de POP Wat een hamburgers maken ze toch in Canada... American Style Een ander mooi uitzicht tijdens de rit Mooi stuk vlak voor Lilooet Bergstroompje op HW99 vanuit Lilooet Avalanche Control op de Rogers Pass Eén van de herinneringen aan de Olympische Spelen uit 2010 Veel bomen in Whistler hebben verlichting