De laatste skidag heb ik (Sander) de volledige afdaling van de heren gedaan die tijdens de Worls Cup skieën hier gedaan wordt. Iphone app om snelheid/afstand/etc te meten, go-pro aan en gaan. Dat gaan viel meteen de eerste meters flink tegen, een zwarte bugelpiste, daarna een vlakker stuk, een ijziger stuk, heel vlak en toen begonnen mijn bovenbenen in het zuur te lopen en moest ik even stoppen. Het zuur trok snel weg en ik weer verder zo snel als ik kon. Uiteindelijk deed ik er bijna 7 minuten over terwijl de toppers er 1:20 minuten over doen. Ik denk dat ik met wat training en vaker deze route doen er misschien 1 of 2 minuten af krijg, maar dan nog, hoe doen die gasten dat. Gewoon naar beneden vallen dus. Gekkenwerk dus.
Wij hebben allebei nog onze hoogste snelheid neergezet en guess what, Anne-Marie was een halve kilometer per uur sneller hier. 77,5 om 78,3 km/h. In Marmot Basin had ik al 81,9 km/h gehaald 😉
Ik heb ook de bordercross route nog gedaan, dat was best leuk. Ik heb hem drie keer gedaan, waarbij de tweede keer iets te snel eigenlijk ging en ik echt stukken vloog…. het ging eigenlijk als vanzelf, maar toch oppassen.

Ski Track van de Worldcup afdaling in Lake Louise