Nu ik in de kernploeg zit was er onlangs de eerste van drie bijeenkomsten deze wintermaanden.
Deze ging over onze ervaringen afgelopen jaren, onze doelen komend jaar en hoe we met elkaar omgaan binnen de kernploeg.
Ik merkte in deze bijeenkomst dat de toppers uit ons team vooral psychologisch bezig zijn om met de juiste ‘mindset’ verder te komen. Ik begrijp dat wel, maar voorlopig zit ik hier net een stapje onder. Ik vind zelf dat ik nog in het stijle gedeelte van mijn leercurve zit en dat ik nog een paar grote stappen kan maken voordat ik aan details kan gaan werken waar een aantal van die andere gasten mee bezig zijn.
Dit neemt niet weg dat ik komend jaar wel als doel heb om allereerst lekker en veilig te vliegen, maar het tweede doel is toch wel op het podium te komen bij het NK. Hiervoor dien ik een behoorlijk grote stap te maken, maar ik denk dat ik met de juiste voorbereiding een aardig eind kan komen.
Deze doelstelling is ook gebaseerd op dat ik naar het WK in Australiƫ wil januari 2013. Hiervoor dien je bij de eerste 5 te eindigen bij de Nederlandse ranking. Ik sta hierin nu 12de. Ik verwacht zeker volgend jaar 5 plaatsen te kunnen stijgen.
Tot nu toe willen alle kernploegleden in aanmerking komen voor het WK. Het EK in Turkije heeft niet iedereen op zijn wedstrijdlijstje staan, dus hier kan ik zo goed als zeker naartoe.
Op 17 december is er weer een bijeenkomst, KNVvL breed, met als spreker onder andere Gerard Rietjens van defensie, die als onderwerp ‘Presteren onder extreme omstandigheden’ heeft. Verder wordt er die dag ook nog kleding gepast voor de ‘dresscode’ op grote officiele wedstrijden zoals het EK/WK. Dit laatste vind ik dan weer herkenbaar van TV, waar grote topsporters zoals Sven Kramer ook in ‘dresscode’ lopen. Ik zie er een bepaalde humor in, al is het natuurlijk veel kleinschaliger.
Deze dag ging het ook over doping en dat het kan gebeuren dat er iemand op de stoep staat om je plasje te vragen. Nu wordt deze procedure voor de KNVvL onder de loep genomen omdat het voor amateursporters anders ligt, maar hier zie ik vooralsnog ook de humor wel van in, dat je op je 35ste nog als ‘topsporter’ wordt gezien šŸ™‚