Afgelopen weekend heb ik aardig zitten balen dat ik niet kon deltavliegen, want het Zwitsers Open werd gehouden in Fiesch waarvoor ik me had ingeschreven. Drie van de vier dagen is er gevlogen. Welliswaar waren de omstandigheden vrij lastig, met heftige bellen, turbulentie en lichte regen onder een enkele wolk, maar ik had deze omstandigheden ook weer verder kunnen leren. Maar ik zat dus achter mijn PC, omdat deze wedstrijd live te volgen was via internet. Er werden taken van tussen de 80km en 100km uitgezet met keerpunten bij Riederalp, waar je een werkelijk fantastisch uitzicht heb over de achterliggende Aletsch Gletsjer.
Ik hoop dat ze volgend jaar daar weer een wedstrijd houden, zodat ik wel mee kan doen.

Sinds drie dagen ben ik pijnstiller vrij, dus ik herstel goed. Ik kan dus bijna zeker lekker gaan vliegen eerdaags. In de tussentijd is het enige wat ik kan doen de Dennis Pagen boeken lezen en mijn vliegmateriaal helemaal tip-tip in orde. Hieronder vallen b.v.: De startgate functie van mijn vario oefenen op de fiets (aangezien het eindelijk schijnt te werken en er ook eindelijk documentatie over deze functie is), een elastiek om de rechterkant van mijn bottombar maken (om het VG koord hieronder vast te klemmen voor de start).

Over ruim twee weken vertrek ik richting Laragne (Frankrijk) om daar mee te doen met het Open Belgisch Kampioenschap. Ik moet hiervan waarschijnlijk de laatste dag laten schieten om op tijd in Tolmin (Slovenië) te zijn voor het Open Nederlands Kampioenschap. De week hierna is meteen het Open Sloveens Kampioenschap op dezelfde plek.