Al vroeg was ik pad. Eerst even de delta overladen op de auto van Jaap in Bruchem en toen meteen door naar Neumagen, waar we om 12:30 aankwamen.
De rit ernaartoe was lekker ouderwets gezellig, we hebben weer eens lekker kunnen kletsen, van Rammstein, via Dennis Pagen naar scheidingen en alles wat er nog tussen zit.
Bij aankomst bleek het vermoeden te kloppen, weinig wind en compleet dicht. Dat wordt afwachten dan. Er was een hele kolonie Nederlandse deltavliegers naar de Moezel gekomen wat de voor- en na vliegpret alleen maar verder verhoogde. In de uren die volgde gingen er aantal leerling piloten en andere enkeling naar beneden voor een uitgestelde glijvlucht. Nadat ik heel erg op mijn gemak alles had opgebouwd en voor het eerst mijn Go-Pro camera had vastgemaakt aan mijn kiel, ben ik om 4 uur gestart. Buiten dat het niet een echt lange vlucht was, wat het voor de rest helemaal geweldig en stond ik met een tevreden gevoel beneden. Na het afbouwen, weer verder kletsen en de vijf euro afrekenen voor het starten, zijn we eerst nog een druiven-sapje gaan drinken in Neumagen met Nico en Ine, voordat we weer terug reden naar huis.
Ik had met veel bochten er nog een nacht en vliegdag aan vast kunnen plakken, maar dan had ik me in zoveel bochten moeten wringen dat dit ook niet meer handig was.
Het restaurant Haus Hubertus in Winterspelt (Tip van Gijs) bleek een besloten avond te hebben, waardoor de heerlijke schnitsels die ze hier hebben ons door de neus werden geboord. Een tiental kilometers verderop zijn we St. Vikt naar een frietkot geweest, niet zo lekker als een heerlijke schnitsel, maar het vult wel.


DHV tracklog

Jaap, ik, Ine, Nico op het landingsterrein Arne krijgt vouwles van Joost