Vandaag stond ik na 16 km aan de grond terwijl de taak 129 km was. De oorzaak was naar mijn mening mijn strategie om iets later te starten zodat als ik lang zou moeten vliegen ik meer energie zou hebben. Doordat ik later starte zat ik voor de Monte Cucco te draaien en kon met veel moeite wat hoogte pakken, maar het ging niet ideaal. De andere piloten in de buurt konden het ook niet goed aanwijzen. Kortom, ik kon me niet optrekken aan de toppers en was voor een groot gedeelte op mezelf aangewezen. Tevens waren de termiekbellen echt lastig te vinden en ging het hard omhoog en binnen een paar seconden weer keihard naar beneden. Ik raakte mijn concentratie erdoor kwijt en kon daardoor de bellen nog moeilijker vinden, terwijl in de buurt wel delta’s omhoog gingen.
Het eerste keerpunt heb ik nog gepakt (bij de windmolens), maar daarna naar Costacciaro was te ver weg en ik lande op het officiele landingsterrein. Bijkomstig voordeel was dat ik eindelijk een paar boodschappen kon doen die ik al langer wilde doen en ik deze blog kon bijwerken.
In het klassement zal ik vast wel wat gezakt zijn, aan de ene kant jammer, aan de andere kant heb ik toch 1:30 uur lekker gevlogen en laat ik door deze tegenvaller niet mijn dag verpesten. Kleine tegenslagen horen erbij en daar moet ik gewoon mee om ‘leren’ gaan.

Online vluchtgegevens bij xc.dhv.de