Na gisteren mijn ‘verplichte rustdag’ te hebben gehad vanwege de lange 1700km reis in 3 dagen, was het vandaag tijd voor een eerste vlucht.
Er zat wel wat spanning op, want zelfs een banaan ging met moeite naar binnen. De dit jaar ingevoerde red bull ging er in als zoete koek. Boven stonden pakweg 70 deltas gereed (gisteren 160). Ff opbouwen en een makkelijke start met een paar grote passen. Meteen goed omhoog en vooral opletten met al die delta’s in de lucht. Na de start op 1200 meter zat ik al spoedig op 1800 meter. Na een uurtje pielen op naar het noorden, naar Scheggia. Halverwege nog een belletje gevonden en toen was ik bij dit plaatsje. Ondertussen ten westen van Scheggia in de bergen een bel gevonden die me naar 2400 meter bracht. Toen oversteken richting Gubbio onder een wolkenstraatje door. Op 2/3 van deze afstand weer richting officiele landingsterrein waar ik vandaag persee wilde landen. Eenmaal daar had ik nog pakweg 300 meter over en ben ik weer onder de Cucco gaan hangen, waar het nog steeds goed omhoog ging. Op starthoogte weer richting het landingsterrein. Eerst hoogte afbouwen en toen een landing met lekker veel snelheid, energie eruit vliegen op een meter hoogte, rustig ompakken pas op het moment dat de bottombar niet meer omhoog komt, hoog pakken in het aframe en dan op het juiste moment een flinke flare en daar stond ik netjes op mijn twee benen. Geweldige dag gehad.
Vanavond na het eten mezelf ingeschreven voor de wedstrijd.
Het kabeltje voor de waypoints hadden ze niet, dus dat komt morgen. Ook al een begin gemaakt voor een team, met Koos de Keijzer de eerste van het team de Souper Doopers (dat tshirt had ik aan)