Zaterdag zag het al goed uit, dus een beetje in gehouden op zaterdag om fris te zijn voor zondag. ‘s Morgens werd ik nog uit mijn bed gebeld door Jaap die het ook al zag zitten om richting Zoutelande te gaan.
Ik was al vroeg aanwezig, omdat ik zo’n vermoeden had dat de wind wel eens te hard zou kunnen worden in de loop van de dag. Aangekomen snel mijn spullen naar boven gebracht en opgebouwd. Daarna even een paar boterhammen naar binnen, want de komende 2 uur zou ik alleen wat water hebben. Jaap kwam er ook net aan samen met Ingeborg. Even hallo en daarna startte Jaap mij weg van de vlonder, waar het inmiddels rond de 40 km/h aan het waaien was. Meteen bij de start al snel omhoog en wat was het toch heerlijk.
De wind stond zo goed dat je de mogelijkheid kreeg om van alles uit te proberen, ver naar voren vliegen, richting het dorp en een heel stuk richting Vlissingen. In de tussentijd begon mijn voet te slapen en mijn armen verzuurden af en toe, maar dat kon de pret niet drukken. De wind nam in de loop van de tijd nog verder toe naar 45 km/h, waardoor ik nog hoger kon komen. De maximale hoogte boven het duin dat al 55 meter hoog was, was 62 meter.
Na ruim 2 uur vliegen stond ik weer aan de grond. Hierna rustig afgebouwd en met Jaap en Ingeborg nog even een heerlijk verdiend biertje gedronken.

2 uur vluchtinformatie in Google Earth Zoutelande van bovenaf gezien Ik zelf boven de duinen van Zoutelande op deze prachtige dag Er zijn twee stranttenten bij Zoutelande, waar je naast kunt landen ;-) Vergezicht richting Zeeuws Vlaanderen