Ja… wat valt er over vliegen in Tsjechie te vertellen. Het is een prachtig land om te vliegen en toen ik er was werkelijk super omstandigheden. Maar dan moet je wel de startplaatsen en landingsterreinen weten te vinden! Ik denk dat dit land over een jaar of 5 wel toe is aan deltavliegers van buiten af, maar nu absoluut nog niet. Toevallig kon ik het landingsterrein van Velky Javornik vinden en ook heel toevallig kwam er een local waar ik achteraan mocht rijden naar boven anders had ik helemaal geen vlucht kunnen maken deze vakantie. Boven op de berg was het een drukte van belang en nauwelijks ruimte om op te bouwen. Een aantal locals kon mij nog uitleg geven over de omstandigheden zodat ik met een zeker gevoel toch deze prachtige vlucht kon maken.
Opbouwplek Velky Javornik     Vliegen vanaf Velky Javornik